De omgeving

Landschap
‘De Weelkens’ staat op één van de mooiste plekjes van Twente. Vanaf de bungalow kunt u verschillende routes lopen door het landschap.

Ten noorden van de oude gemeentegrens ligt het Springendal.
Dit bosrijke gebied is 335 hectare groot en strekt zich uit tot aan Vasse (gemeente Tubbergen). Het gebied is dunbevolkt, maar behoort tot de eerste bewoonde gebieden van Nederland. Er liggen enkele historische grafheuvels in Springendal en er zijn zelfs resten van een hunebed te vinden.

Wandeltochten
www.twentenatuurtochten.nl
www.tweevoeter.nl/overijssel
www.twente.nl

Fietsroutes
www.fietsroutestwente.nl

Centrum
Lopend bent u binnen tien minuten in het nostalgische centrum van Ootmarsum dat oude tijden doet herleven.

Kunst
In Ootmarsum zijn veel galerieën gevestigd, en ook op straat is veel kunst te vinden. Hierdoor wordt het stadje ook wel ‘kunststad van het oosten’ genoemd.

Musea
Openluchtmuseum ‘Lös Hoes Ootmarsum’
Onderwijsmuseum ‘Educatorium Ootmarsum’
Chronomium Centrum voor Tijdmeetkunde
Museum ‘Ton Schulten’ (Nederlandse schilder)

Kerken
Rooms-katholieke kerk: in het centrum van Ootmarsum bevindt zich een Westfaalse hallenkerk, opgetrokken uit Bentheimer zandsteen. In 1196 is met de bouw van deze kerk begonnen. In 1969 is de kerk die is gewijd aan de heiligen Simon en Judas gerestaureerd.

Overig
Vakwerk: in Ootmarsum zijn veel vakwerkhuizen te vinden
Stadhuis: het stadhuis dateert (deels) uit 1778
Zonnewijzer: in het openbaar groen aan de Smithuisstraat is op de grond een zgn. analemmatische zonnewijzer aangebracht waarin men zelf, door in het midden te gaan staan, als zonnewijzer fungeert en het juiste uur aanwijst.
Er zijn meerdere restaurants en café’s te vinden waar u een heerlijk hapje kunt eten of gezellig wat kunt drinken.
VVV kantoor: voor meer informatie over wandelroutes en faciliteiten kunt u bij het VVV kantoor terecht dat tevens is gevestigd in het centrum.

Faciliteiten
Er is een buitenzwembad op loopafstand van de bungalow
Op het pad voor de bungalow begint een trimbaan met leuke oefeningen

Meer Informatie
De “Weelkens” staat op een schitterende plek in Twente, de Kuiperberg en biedt een uniek vrij uitzicht over de essen. Voor een rondleiding met nog meer foto’s en voor een agenda met activiteiten kunt u op de volgende link klikken: VVV Ootmarsum